مواد خوراکی تقویت کننده سلامت کبد را بشناسید

به گزارش مجله سرگرمی، طبق اعلام انجمن دنیای هپاتیت، در حال حاضر حدود 290 میلیون در دنیا مبتلا به هپاتیت هستند که از آن بی اطلاع بوده و به این رقم تا سال 2030، 76 میلیون نفر افزوده خواهد شد.

مواد خوراکی تقویت کننده سلامت کبد را بشناسید

به گزارش خبرنگار مهر، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی سالانه حدود 1.4 میلیون نفر جان خود را به خطر هپاتیت از دست می دهند. از این رو بر اتخاذ شیوه های کارآمد در جهت کنترل جمعیت افراد مبتلا به هپاتیت تاکید می گردد.

به گفته محققان، شیوه ایده آل پیشگیری از هپاتیت، حفظ سلامت کبد است و بهترین راه هم انتخاب گزینه های مناسب خوراکی است. در ادامه به مواد خوراکی که به لحاظ علمی حفاظت شان از کبد اثبات شده است، اشاره می گردد.

  • گریپ فروت

این میوه سرشار از دو آنتی اکسیدان naringenin و naringin است. گریپ فروت با کاهش التهاب و محافظت از سلول ها می تواند از کبد حفاظت نماید. همچنین طبق نتایج این مطالعات، این دو آنتی اکسیدان موجب کاهش روند پیشرفت فیبروز کبدی می شوند. گریپ فروت موجب کاهش میزان چربی در کبد شده و شمار آنزیم های موردنیاز برای سوزاندن چربی را افزایش می دهد. از این رو از انباشت چربی اضافی در کبد جلوگیری می نماید.

  • بلوبری و کرنبری

این دو میوه حاوی آنتی اکسیدان های موسوم به آنتوسیانین ها هستند. این آنتی اکسیدان ها مسئول رنگ بوده و فواید زیادی برای سلامت دارند. این میوه ها برای حفظ سلامت کبد مفید هستند. می توانند موجب افزایش واکنش سلول های ایمنی و آنزیم های آنتی اکسیدان شوند. همچنین بعضی مطالعات نشان داده اند انواع آنتی اکسیدان های موجود در انواع توت ها موجب کاهش روند پیشرفت بافت زخم شده در کبد می شوند.

  • انگور

به دلیل وجود ترکیب گیاهی موسوم به رزوراترول در انگور، این میوه برای کبد مفید است. می تواند به شکل موثری موجب کاهش التهاب شده، از آسیب به کبد پیشگیری کند و میزان آنتی اکسیدان های موجود در کبد را افزایش دهد.

  • آب چغندر

آب چغندر مملو از نیترات ها و آنتی اکسیدان های موسوم به بتالاین هاست. در کاهش آسیب اکسایشی و التهاب در کبد مفید است. این ترکیبات در افرایش آنزیم های طبیعی سم زدانماینده مفید هستند.

  • سبزی جات چلیپایی

سبزیجات چلیپیایی نظیر کلم بروکلی، کلم بروکسل، و برگ خردل سرشار از فیبر و ترکیبات گیاهی سودمند هستند. مطالعات نشان می دهد عصاره کلم بروکسل و کلم بروکلی می تواند موجب افزایش میزان آنزیم های سم زدا در بدن شده و در مقابل آسیب به کبد از آن محافظت نماید.

  • مغزی جات آجیلی

این مغزیجات سرشار از چربی ها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین E و ترکیبات گیاهی مفیدی هستند و از این رو از کبد به خوبی محافظت می نمایند. محققان دریافته اند مصرف مغزی جات آجیلی موجب بهبود میزان آنزیم های کبدی می گردد. همچنین مطالعه ای دیگر نشان می دهد مردانی که مقدار کمی مغزی جات و دانه های آجیلی مصرف می نمایند در مقایسه با مردانی که مقدار زیادی مغزی جات و دانه های آجیلی مصرف می نمایند در معرض ریسک بالاتر ابتلا به کبدچرب غیرالکلی قرار دارند.

  • ماهی های چرب

ماهی های چرب نظیر سالمون، خال مخالی و ساردینز سرشار از اسیدهای چرب اُمگا3 هستند که موجب کاهش التهاب می شوند. همچنین این چربی های سالم ریسک بیماری کبدی را کاهش می دهند. طبق نتایج مطالعات، اسیدهای چرب امگا3 به پیشگیری از انباشت چربی در کبد یاری نموده، میزان آنزیم ها را در سطح نرمال نگه می دارند، با التهاب مقابله نموده و موجب بهبود مقاومت انسولین می شوند.

  • روغن زیتون

مطالعات مختلف نشان داده اند که روغن زیتون، روغنی سالم با فواید زیاد است. مصرف روزانه یک قاشق چایخوری روغن زیتون می تواند موجب بهبود میزان آنزیم های کبدی و چربی در کبد گردد. همچنین میزان پروتئین مرتبط با تاثیرات متابولیکی مثبت را افزایش می دهد. این روغن به کاهش انباشت چربی و بهبود جریان خون در کبد نیز یاری می نماید.

عینک گوچی: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 34728

به "مواد خوراکی تقویت کننده سلامت کبد را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد خوراکی تقویت کننده سلامت کبد را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید