معرفی آرم خودرو ها و معانی آن ها

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران: آرم یا همان لوگو خودرو ها یکی از مهم ترین عناصر خارجی دیداری برای مشتریان است، خودرو ها می آیند و می روند، اما لوگو ها ماندگار هستند. در بعضی موارد لوگو ها به مرور زمان و با رشد شرکت، معروف می شوند و در اغلب موارد، لوگو ها معنی عمیقی دارند که به آغاز فعالیت شرکت برمی گردد.

معرفی آرم خودرو ها و معانی آن ها

در این گزارش به بررسی آرم معروف ترین لوگو های خودروسازان جهان و معنی آن ها پرداخته شده و در برخی موارد پیشینه آن ها بررسی شده است.

آرم مرسدس بنز

پیشینه نام گذاری مرسدس بنز به دو شریک تجاری قدیمی به نام های گاتلیب دایملر و ویلهلم مایباخ پایه گذاران مرسدس بنز برمیگردد، مرسدس نام دختر بزرگتر مایباخ است و واژه بنز هم از ادغام بنز و Cie در سال 1926 گرفته شده است.

گفتنی است که ستاره سه گوش مرسدس بنز برای نخستین بار در سال 1909 ثبت شد و سه گوش آن سه نوع حرکت در خشکی، آب و هوا را نشان می دهد و با ادغام شدن دایملر و بنز در سال 1926 این ستاره در یک دایره جای گرفت.

آرم تویوتا

در نظر اول لوگوی شرکت خودروسازی تویوتای ژاپن شبیه یک گاوچران است که کلاه بزرگی بر سر گذاشته است، اما در واقع این لوگو سه شکل بیضی است که قلب مشتری، قلب محصول و پیشرفت های تکنولوژیکی و فرصت های بی حد و مرز تویوتا را ترسیم می کند.

آرم مزدا

آرم مزدا چیزی شبیه یک لاله خوش فرم و نمایانگر بال های باز شده است. در فرهنگ ژاپن علامت 7 به معنای ابتکار، درک هدف و لطافت است. نام مزدا هم از اهورا مزدا، خدای ایرانیان باستان و آیین زرتشت گرفته شده است.

آرم آئودی

لوگوی چهار حلقه ای آئودی در سرتاسر جهان شناخته شده است و عده کمی معنای آن را می دانند، این چهار حلقه ادغام چهار شرکت تحت یک لوگو را نشان می دهد. آئودی در سال 1932 با شرکت های Horch، DKW و واندرر ادغام شد تا اوتو یونیون را تشکیل دهد که همان آئودی امروزی است.

آرم ب ام و

Bavarian Motor Works (ب ام و) که به معنای موتورسازی باواریا است، از لوگوی گرد یا دایره ای به رنگ های سفید و آبی تشکیل شده که این رنگ ها از پرچم ایالت جنوب شرقی باواریای آلمان گرفته شده که مقر این خودروسازی است.

سال ها تصور می رفت این لوگو یک تیغه پروانه را نشان می دهد که در آسمان قرار گرفته و مربوط به گذشته این شرکت است که موتور های هواپیما تولید می کرد، اما بعد ها روشن شد که این لوگو با وجود اینکه در سال 1929 در یک تبلیغات استفاده شد، ارتباطی با موتور های هواپیما ندارد.

آرم هیوندای

لوگوی هیوندای شبیه نخستین حرف نام این خودروساز کره ای به نظر می رسد، ولی در واقع این لوگو که شبیه حرف اچ است، رابطه میان مشتری و شرکت را نشان می دهد. اگر این لوگو با دقت نگاه گردد، به نظر می رسد دو نفر در حال دست دادن هستند.

آرم فولکس واگن

لوگوی فولکس واگن طی 70 سال تغییراتی کرده است. هرچند در مورد منشا اولیه لوگو اخلاف نظر وجود دارد، اما بر اساس پیشینه فولکس واگن، اولین لوگوی این شرکت را فرانتس ژاویر رایمسپیس در سال 1938 در یک مسابقه رسمی طراحی کرد.

گفتنی است این لوگو بعد از جنگ جهانی دوم تا اندازه ای کامل شد و مهمترین تغییر آن در طرح نهایی افزودن رنگ به آن بود در حالی که اوایل بخش عمده لوگو به رنگ سیاه بود.

آرم پورشه

کمپانی پورشه توسط فردیناند پورشه در سال 1931 پایه گذاری شده که در تولید خودرو های اسپرت لوکس تخصص دارد و یکی از رؤیایی ترین برند های جهانست، طراحی لوگو پورشه به اوایل دهه 1950 برمیگردد که فردیناند پورشه و تیمش این لوگو را طراحی کردند.

این لوگو با شاخ های شکل گوزن و رنگ های تشریفاتی قرمز و سیاه به منظور تمجید از شوابن، خانه دوم خانواده پورشه طراحی شده و اسب سیاه بر روی سپر زرد رنگ مظهر قدرت پیشروی و نشان متمایز اشتوتگارت است.

آرم ولوو

لوگوی ولوو یک دایره با یک کمان را نشان مید هد که نماد آهن است، این نماد آهن مورد استفاده قرار گرفته تا نشان دهد آهن سوئدی در خودرو های ولوو مورد استفاده قرار گرفته که نشان دهنده استحکام و دوام است.

آرم میتسوبیشی

واژه میتسوبیشی به معنای سه منشور است، برخی بر این عقیده اند که سه الماس ملخ کشتی است، اما اخیرا مطرح شده که این لوگو از ترکیب دو نشان خانوادگی تشکیل شده و نمایان گر هیچ بخشی از یک کشتی نیست، ارتباط این نشان با کشتی تصور اشتباهی بوده که بدلیل سابقه کشتی رانی و کشتی سازی شرکت در اذهان ایجاد شده است.

آرم رنو

آرم رنو شبیه الماس است و نخستین بار به صورت آرم ایستاده، روی در موتور به کار رفت، در سال 1922 میلادی قسمت مرکزی آرم برای خروج هوا بریده شد و رنو آرم امروز خود را از سال 1924 میلادی با خود همراه دارد.

آرم کیا

نام کیا برخاسته ﺍز نامی چینی-کرهﺍی ﺍست که شامل کلمه (کی) به معنای برﺁمدن و (ﺁ) به معنای ﺁسیا ﺍست که به ﺍختصار نام ﺍین شرکت معنای برﺁمده ﺍز ﺁسیا رﺍ ﺍلقا می کند.

آرم آلفا رومئو

علائم ثبت شده بر روی لوگو آلفا رومئو نشان رسمی شهر میلان و مربوط به جنگ های صلیبی بوده است.

آرم سیتروئن

آندره سیتروئن بنیانگذار سیتروئن کار در صنعت موتور را با تولید چرخ دنده آغاز کرد و در واقع دو علامت روبه بالا در آرم سیتروئن سمبل دندانه های چرخ دنده است.

آرم فراری

اسب رقصان در لوگو فراری برگرفته از هواپیمای جنگی خلبان تکخال فرانچسکو باراکا در جنگ جهانی بوده و رنگ زرد لوگو مربوط به پرچم شهر مودنا، زادگاه بنیان گذار فراری است. همچنین دو حرف انگلیسی S F بر روی لوگو مخفف اسکودریا فراری به معنای سرشاخه مسابقات اتومبیل رانی فراری است.

آرم لکسوس

نام لکسوس برگرفته از یک نام تجاری کاندید شده در تعیین نام این شرکت گرفته شده است که در ابتدا الکسیس بوده و، چون برای نام خودرو مناسب نبوده به لکسوس تغییر پیدا کرده است.

آرم مازراتی

آرم مازراتی مانند آرم آلفا رومئو سمبل شهری است که این خودرو برای اولین بار در آن تولید شده و آن شهر بولونیا نام دارد.

آرم لامبورگینی

کارخانه لامبورگینی در شهر تورینوی ایتالیا واقع شده که Toro در زبان ایتالیایی به معنای گاو و torino به معنای گاو کوچک است. در آرم کمپانی لامبورگینی یک گاو خشمگین مشاهده می گردد که گارد گرفته و آماده حمله به حریف خود است.

گفتنی است که نام اکثر مدل های لامبورگینی از گاو های وحشی صاحب نام ورزش گاوبازی گرفته شده که در این میان می توان به دیابلو به معنای شیطان، اسپادا به معنای شمشیر و گالاردو که یک نژاد معروف از گاو های مخصوص ورزش گاوبازی است اشاره کرد.

آرم پژو

در واقع آرم پژو برگرفته از اولین خودرو پژو به نام مدل شیرساخته شده که نشان محلی شهر بلفورد، مکان ساخت مدل ذکر شده را روی خود داشته است.

آرم کادیلاک

کادیلاک که از قدیمی ترین خودروسازان آمریکایی می باشد، در سال 1902 توسط آقای هنری للاند (Henry Leland) تاسیس شد. للاند نام کادیلاک را از آقای آنتونی دلاموته، معروف به سر کادیلاک، موسس شهر دیترویت برگرفت. آرم کادیلاک نیز نشان خانواگی آقای کادیلاک می باشد.

آرم شورولت

در اصل کمپانی شورولت در سال 1911 توسط لوئیس شورولت و ویلیام سی دورانت (موسس جنرال موتورز) تاسیس گشت. جالب است بدانید که آقای دورانت در سفری که در سال 1907 به فرانسه داشتند، طرح کاغذ دیواری اتاق هتلش نظر وی را جلب کرد و چند سال بعد یعنی در سال 1913، این طرح را به عنوان لوگوی کمپانی برگزید.

آرم فورد

کمپانی فورد در سال 1903 توسط آقای هنری فورد با همکاری برادران دوج در دیترویت تاسیس گشت. در آن زمان، محصولات کمپانی فورد بالغ بر 50 درصد از خودرو های آمریکا را تشکیل می دادند. ساخت فورد مدل T تحول عظیمی در زمینه خودرو و خط تولید آن زمان بود. جالب است بدانید که برف پاک کن عقب خودرو برای اولین بار توسط کمپانی فورد در سال 1940 مورد استفاده قرار گرفت. آرم فورد با زمینه آبی نیز اولین بار در سال 1928 مورد استفاده قرار گرفت که بیش تر به دایره شبیه بود تا بیضی. آرم کنونی فورد از سال 2003 بر روی محصولات کمپانی نصب گشته است.

آرم تسلا

با نگاهی به لوگوی این شرکت خودرو سازی متوجه میشویم علامت T بصورت تعیین کننده حرف اول Tesla است. حالتی که حرف T دارد بیشتر نشان دهنده موتور برقی قرار گرفته در تمامی خودرو های این شرکت است. اگر قدری ببشتر به این لوگو نگاه کنید متوجه می شوید که بدنه حرف T شبیه به داخل یکی از حفره های موتور است که با کلاه T روی آن را پوشانده است. برای اینکه بهتر متوجه شوید، چند تا از این لوگو ها را کنار هم بصورت دایره ای بچینید. دقیقا شبیه موتور برقی تسلا خواهد شد.

آرم رولزرویس

لوگوی این کمپانی در سال 1904 تاسیس گشت. آرم این شرکت که دو حرف R نوشته شده بر روی هم است، حروف اول نام های خانوادگی آقای چارلز رولز و هنری رویس است. از سال 1911 نیز مجسمه فرشته طلایی بر روی جلوپنجره تمام محصولات این کمپانی نصب گشت که امیلی نام دارد و سمبل آرامش است. جنس مجسمه امیلی از طلای 24 عیار است و به روش ریخته گری و دست ساز ساخته می گردد.

آرم روور

روور ها گروهی راهزن دریایی یا سرگردان در دریا ها بودند. چیزی شبیه وایکینگ ها و از همین رو کشتی وایکینگ ها همیشه و به اشکال گواگون در نشان روور وجود داشته است.

آرم اشکودا

نشان اشکودا شبیه یک بوقلمون در حال پرواز است. حال آنکه بوقلمون ها پرواز نمی کنند، اما این نشان در واقع یک پیکان بالدار است که مفهوم کلی سرعت را به مخاطب القا می کند.

آرم سوبارو

سوبارو اولین کارخانه ژاپنی تولیدکننده خودرو است. این نشان اشاره به گروهی شش تایی ستارگان خوشه پروین در صور فلکی است که در زبان ژاپنی به نام موتسورا بوشی نیز خوانده می گردد.

آرم فیات

در دهه 80 شرکت فیات نشان ابتدی خود را به نفع حروف کلمه فیات که به طور نامنظم کنار هم قرار گرفته بودند را کنار گذاشت و آرم جدید فیات توسط طراح ارشد این شرکت طراحی شد. مایو مایول، طراح ارشد شرکت فیات نشان جدید فیات را به صورت اتفاقی به هنگام آزمودن یکی از مدل های این شرکت طراحی کرد. وی به هنگام تست خودرو از برابر یکی از تابلو های نئون تبلیغاتی فیات عبور کرد و نور این نئون که در پی زم سیاهی آسمان معوج به نظر می رسد؛ توجه وی را جلب کرد و به این طریق نشان چندساله فیات توسط وی طراحی شد.

آرم سیزتا

لوگوی سیزتا به طور آشکار گویای ملیت ایتالیایی کارخانه است. این لوگو طرحی از یک سر گرگ به نشانه افسانه یتبر است. استفاده از رنگ زرد نیز به خاطر نماد شهر مودنا در ایتالیا بوده است.

آرم جاگوار

در میان خودرو های انگلیسی جاگوار لوگوی برجسته ای دارد. آنچه از نام این خودرو بر می آید جاگوار نام یک پلنگ درنده است که به دنبال شکار می گردد.

آرم ایران خودرو

اولین نشانه ای که در صنعت خودروسازی ایران مطرح شد آرم حک شده بر روی پیکان بود. تصویری از یک ارابه باستانی و شمایلی از یک اسب در حال حرکت که این آرم تا زمان توقف تولید پیکان همراه این خودرو بود.

پس از توقف تولید پیکان و آغاز تولید خودروی سمند مسوولان ایران خودرو طراحی آرم جدیدی برای سمند را در معرض فراخوان عمومی گذاشتند و در نهایت طرح استاد مرتضی ممیز که یک کله اسبی زیبا بود، به عنوان زیباترین و بهترین اثر برای قرار دریافت بر بدنه خودروی سمند برگزیده شد. طرحی که با نام خودرو کاملا همخوانی داشت.

آرم استون مارتین

دیگر خودروسازی که لوگوی جذابی دارد اهل انگلستان است. استون مارتین بی شک سازنده برخی از خودرو های استثنایی این صنعت بوده، اما لوگوی آن نیز واقعاً جذاب بوده و از بال هایی شیک و کشیده به همراه درج نام شرکت در تقریباً مرکز خودرو تشکیل شده است. جالب آنکه استون مارتین این لوگو را در نمای عقبی برخی مدل ها بکار برده جایی که چراغ های عقب برخی مدل ها از این لوگو تقلید کرده اند.

namasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

منبع: برترین ها
انتشار: 22 فروردین 1401 بروزرسانی: 22 فروردین 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 41604

به "معرفی آرم خودرو ها و معانی آن ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی آرم خودرو ها و معانی آن ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید